Giannini Giannina Restyling Kawiarka na Indukcję
Made in Italy
Funkcjonalność, wytrzymałość i walory użytkowe zawsze wyróżniały markę Giannini, a dziś nowo wprowadzona kawiarka Giannina Restyling do kawy Espresso, została stworzona bazując na tych samych niezmiennych wartościach.
W rozmiarach: 3/1, 6/3 TZ, nadają się na indukcję.
Projekt Carlo Gianniniego
Zmiana stylizacji przez Khodi Feiz
Giannini Giannina Restyling Kawiarka na Indukcję
Funkcjonalność, wytrzymałość i walory użytkowe zawsze wyróżniały markę Giannini, a dziś nowo wprowadzona kawiarka Giannina Restyling do kawy Espresso, została stworzona bazując na tych samych niezmiennych wartościach. Modyfikacja pierwowzoru jest delikatna a Khodi Feiz, wybitny projektant podjął z szacunkiem i profesjonalizmem wyzwanie "ulepszenia" pewnych szczegółów kawiarki Giannina, bez zmiany istotnych i charakterystycznych cech, które tworzą jej niezwykłość. Uchwyt i rączka ze stali nierdzewnej są solidne i wygodne do trzymania. Mechanizm otwierania jest umieszczony w rączce kawiarki, pozostając mało widocznym na zewnątrz. Pokrywka zamocowana po wewnętrznej stronie górnego zbiornika sprawia, że krople kawy z pokrywki spływają z powrotem do wnętrza kawiarki.
W rozmiarach: 3/1, 6/3 TZ, nadają się na indukcję.
Produkcja rzemieślnicza
Całkowicie wykonana ze stali nierdzewnej 18/10.
Jasne wykończenie.
Opatentowany system uchylnego uchwytu.
10 lat gwarancji.
Giannina będzie obdarowywała swoją doskonałą kawą przez następne 40 lat!
Zmiana jest widoczna w trzech szczegółach:
Aspekcie estetycznym rączki i uchwytu pokrywki.
Funkcjonalnym charakterze wieczka.
Nowym źródle ciepła: indukcja.
Zalety Kawiarek Giannina firmy Giannini.
Wykonana w całości ze stali nierdzewnej polerowanej kawiarka Giannina La Tradizione ma prawdziwie piękny i elegancki design. Ma także opatentowany system zamykania, który jest kompletnie inny niż w pozostałych kawiarkach. W zwykłej kawiarce należy rozkręcić górny i dolny zbiornik. W kawiarce Giannina - nie. Dolny zbiornik ma podwójny trzpień - jedn z przodu i jeden z tyłu. Górny zbiornik natomiast ma od frontu otwór, w którym należy umieścić trzpień dolnego zbiornika. Kiedy jeden zbiornik jest nałożony na drugi, należy posłużyć się mechanizmem rączki - przekręcić ją zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pokrywa jest schowana wewnątrz górnego zbiornika - system ten sprawia, że krople kawy z pokrywki spływają z powrotem do wnętrza kawiarki. Giannina 6/3 daje możliwość sporządzenia, dzięki specjalnemu adapterowi w filtrze kawiarki, 6 filiżanek kawy jeśli woda zostanie nalana aż do wysokości zaworu, bądź 3 filiżanek przy odwróconym adapterze (pomaga on dostosować odpowiednią ilość wody oraz ciśnienie do odpowiedniej filtracji), jednak należy pamiętać by wody było o połowę mniej, bo kawa będzie słaba. Podobna możliwość występuje w przypadku ekspresu 3/1 tz. Giannina jest wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 - materiał ten oraz jego grubość redukują możliwość spalenia uszczelki. W rzeczywistości stal nierdzewna ma mniejsze przewodzenie ciepła niż aluminium i z tego także powodu trudno taką uszczelkę spalić. Duża grubość kawiarki przekłada się na szybkość wydostawania się kawy z wylewki. Uszczelki zostały wykonane z naturalnej gumy, bo ta ma lepszą przyczepność do filtra i jest silniejsza niż silikon. Nie ma ona wpływu na smak kawy, z wyjątkiem pozostawienia na zbyt długi czas kawiarki na źródle ciepła. Na smak kawy wpływ ma użytkowanie - trzeba korzystać z jak najmniejszego palnika i umiarkowanego płomienia. W kilka sekund po tym, kiedy kawa zaczyna bulgotać należy odłączyć źródło ciepła.
Brak opinii